DEN TRAFIKSÄKRA SPELLISTAN

Så fick vi en spotifylifta att göra midsommartrafiken säkrare

UTMANING

Assistansbolaget är en vägassistansoperatör som hjälper dig dygnet runt vid incidenter i trafiken.

Under midsommarhelgen ökar trafiken markant, vilket leder till fler incidenter, skadade och omkomna. Detta ville Assistansbolaget förebygga samtidigt som de ville komma ut och prata om farorna i midsommartrafiken.

Det var Assistansbolaget dock inte ensamma om, då allt från försäkringsbolag, motororganisationer och myndigheter konkurrerade om att få prata om liknande ämnen.

LÖSNING

mplusm tittade på forskning och studier kring musik och bilkörning och kom fram till att vanlig radiomusik, hårdrock, hiphop, house och våra favoritlåtar gör oss till sämre bilförare. Detta då den får oss att öka hastigheten, bli mindre uppmärksamma på vägarna och mer aggressiva i trafiken. Men de kom också fram till att det finns musik som gör oss till säkrare bilförare.

Därför tog mplusm och Assistansbolaget hjälp av musikproducenten Filip Elgström som fick i uppdrag att ta fram en trafiksäker spellista som lanserades på Spotify lagom till midsommarhelgen. Spellistan baserades på forskning och studier mplusm tagit del av och fylldes med musik som gör dig till en säkrare bilförare.

Utöver att lansera spellistan på Spotify tog mplusm fram en video om projektet samtidigt som mediebearbetningar genomfördes.

RESULTAT

  • Några av Sveriges största medier, däribland Aftonbladet, Expressen och en rad lokalmedier, rapporterade om Assistansbolagets trafiksäkra spellista på Spotify.
  • Assistansbolagets vd, Lukas Fryklund, gästade soffan i TV4 Nyhetsmorgon.
  • Hundratusentals såg videon i sociala medier.
  • Flera hundra valde att prenumerera på Den trafiksäkra spellistan på Spotify och betydligt många fler som lyssnade på den.
  • Trots stor konkurrens kring ämnet nådde Assistansbolaget ut med sitt trafiksäkra budskap till fler än två miljoner svenskar.

INTRESSERAD AV NÅGOT LIKNANDE?